06.04.2022 | 11:32
Депутат от БСП: Клането в Буча е грандиозна измама!
Червената партия отказа да коментира скандалното изказване на Александър Симов

Не коментираме подобни изказвания”. По този начин от пресцентъра на БСП отговориха на въпрос дали партията застава зад позицията на депутата си Александър Симов, че клането в Буча е “грандиозна измама”. Изказването си той направи по време на коментарно предаване на Българска свободна телевизия (партийната телевизия на БСП, бел. ред.).

В епизода депутатът казва следното: „Много ме яд и много съжалявам, че церемонията по раздаването на наградите Оскар мина, тъй като ако не беше минала, фарсът, който се опитват да ни представят, филмът, който се опитват да ни прожектират, наречен “Клането в Буча”, щеше веднага да се класира за такава награда”.

Думите са скандални, тъй като идват след като световно признати медии като BBC и The New York Times публикуваха специални материали за Буча, с анализ на кадрите от градчето и категоричното заключение – клане. Пред наш репортер обаче от пресцентъра на БСП, която е част от управляващото мнозинство, категорично отказаха да коментират позицията на своя депутат.

Заради изказването на депутата последва и дискусия дали Симов следва да бъде съден за отричане на военно престъпление по чл. 419а от Наказателния кодекс (НК). Според една гледна точка, ако ще има дело, следва то да бъде заведено от украинското посолство в България или от украински граждани в качеството им на засегната страна – т.е. да докажат вреда. Чл. 419а е в сферата на прокуратурата – тя трябва да реагира по него, няма как граждани да го направят, коментират хората. Какво казват експертите за евентуално дело срещу Симов – четете тук. Извън възможно дело, има призив да бъде написано специално писмо до Партията на европейските социалисти (ПЕС) и дали тя одобрява такова поведение от депутат, който е член на партия, която пък е част от ПЕС.

6 коментара

  1. Този сашко каза:

    Сашко ходи си на масонските сбирки, слагай си белите ръкавки и престилка и бегай да папкаш в ресторанта след сбирките! Къв си гвусенпсамо!

  2. 100 бустерни дози ! каза:

    Наистина НЕ МОГА и НЕ ИСКАМ да повярвам , че все още съществуват толкова много ГЛУПАЦИ , които да вЕрват на СиЕнЕн и Ню Йорк Таймс !
    За капак на всичко , ГЛУПЦИТЕ са от целият васален на САЩ свят …

  3. гулю гюлю зомби хахаха каза:

    Спомни си същите постановките на краварите в Югославия! Те дори не сменят жанра!

  4. гулю гюлю зомби хахаха каза:

    Тъпоглавецо зомбиран, вече има дори признание за постановката в Буча от една от актрисите самодейки. Много се била забавлявала с реакцията на глупаците от ЕС.

  5. xaxaxaxaxa каза:

    Кого се мъчите да лъжете бе слабоумни бантускотове?? ХАХАХАХАХА
    Има си сателитни снимки преди напускането на руската сган, които потвърждават клането!
    Това да не са 40-те години на 20-ти век а? Катинска гора, Чехословакия, Унгария… Ама че недоносчета байганьовски.

  6. опс каза:

    т 30.03 до 04.04 т.н изтезавани и убити с изстрел са се крили по мазета и входове на Буча. Чак, когато идват освободителите от ВСУ и неонацистчетата от Азов,тези “трупове” умират и сами излизат на улицата,за да посрещнат свободата. ОТ радост всичко става-я инфаркт,я нещо друго-но майната му.Важното е,че “труповете” от по на 4-5 дни са радостни от заработеното от Холивуд- Пикчърс:мърдат от радост,размахват ръце,местят се от место на место.Важното е филмът да върви

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране