16.02.2016 | 20:42
Депутат пита Ненчев за проститутката в Министерство на отбраната
Учредител ли е министърът на сдружение "Селска чест" заедно с бившата шефка в МО, иска да узнае Зафиров

Соцдепутатът от комисията по отбрана Атанас Зафиров е задал въпрос към военния министър Николай Ненчев за това дали наистина неговата бивша подчинена и бивша началничка на дружеството „Снабдяване и търговия“  в Министерство на отбраната – Росица Русева, получи отказ за допуск до класифицирана информация от ДАНС, защото е имала регистрация за проституция.

Въпросната дама получи още миналата пролет троен отказ от ДАНС и чак накрая, след месеци оглушки от страна на военния министър, бе освободена от директорския пост. Твърди се обаче, че е останала да работи в МО и затова депутатът задава и въпроса каква длъжност заема госпожицата с днешна дата.

Проверка на Канал 3 показа, че не един и двама депутати, и не от днес са дочули по нещо за горещото минало на Русева. От уста на уста, но под сурдинка, народни избраници си коментираха, че май подчинената на Ненчев се е вихрила в младостта си по Черноморието. Ставало въпрос за бурно минало отпреди десетина години. Никой обаче не посмя официално да извади на показ въпросната информация, която явно е била известна  на ДАНС, за да й отнема упорито на три пъти допуска до тайните на държавата още миналата година.

Министър Ненчев пък така и не даде публично обяснение защо й беше забранено да борави с класифицирана информация и съответно – да заема шефския пост в снабдяването на армията. Сега Зафиров го пита пак, вече официално.

„Каква е причината управителката на фирмата на Министерството на отбраната „Снабдяване и търговия“ (изключително важно звено в системата), Росица Русева да не получи допуск за класифицирана информация и доколко кореспондира с истината твърдението в медиите, че причината е трикратна нейна регистрация за проституция ? Как е назначена въпросната персона без такъв допуск?“, пита Зафиров.

Той ще настоява да разбере дали е вярно, че военният министър и въпросната Русева, която е земеделка и селска от родното село на Ненчев – Кукорево, са учредили заедно сдружение „Селска чест“, регистрирано на 10 август 2012 г. в Софийския градски съд с ЕИК 176366987 и седалище на ул. „Верила” 1 в София.

„Има ли срещу това сдружение сигнал в Народното събрание и главния прокурор за измама в особено голям размер, свързана с придобиване на наследствени имоти ?

Дала ли е въпросната Русева разрешение на частна охранителна фирма за достъп до сървърите и до личните кодове за програмата, с която дружеството работи. Може ли с този достъп да се влезе в информационните масиви на МО и на МВР“, са въпросите, на които Атанас Зафиров се надява да получи смислено обяснение от реформатора и лидер на БЗНС Николай Ненчев, към момента – все още министър на отбраната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране