28.03.2018 | 16:03
Депутатът Гамишев: Подадох оставка, за да не се спекулира с ГЕРБ
Герберът прехвърлил фирмата с дългове за 200 бона на безработен циганин от Ловеч

Депутатът на ГЕРБ Димитър Гамишев е подал оставка, за да не се злоупотребява с ГЕРБ. Така той обясни мотивите си да напусне парламента. През 2016 г. той е прехвърлил своя фирма със задължения към държавата от близо 200 000 лв. на друго лице, което, по справка на “Бивол” в Търговския регистър, управлява десетки фалирали фирми.

“В момента на прехвърлянето фирмата ми нямаше задължения. Нямаше никакви задължения, можете да видите от справката”, заяви Гамишев в парламента. “Когато прехвърлих фирмата си имаше купувач. Имало е човек, който се е интересувал от фирмата и я е купил. Този човек нито е циганин, нито е малоимотен. По каква причина е купил и други фирми мен не ме интересува”, обясни той.

“Подал съм си оставката и не искам никой да злоупотребява с ГЕРБ. Искам всички да знаят, че това се е случило преди 2 години. Допитал съм се до адвокати и консултанти. Друго е защо сега се повдига въпросът. Трябва да си зададете въпроса защо сега – изборите минаха. Това се говореше и по времето, когато бях кандидат за народен представител. Ако аз съм направил нещо като народен представител и съм злоупотребил с влияние – ок. Друго е гражданинът Гамишев и има институции, които могат да го следят. Нека всичко по проверката на НАП да мине, да излезе наяве какво се е случило”, коментира той.

От думите му стана известно, че остава лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. “Сам взех решение да подам оставката си. Говорих с Цветан Цветанов и го убедих, че е по-добре така”, допълни той. Оставката на Гамишев беше съобщена от неговият колега Спас Гърневски. Депутатът е подал оставка с цел да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на партията. Малко по-рано от БСП поискаха оставката на Гамишев, като в декларация от името на социалистите го обявиха като един от фрапиращите случаи на измами с ДДС. Народният представител Димитър Гамишев от ГЕРБ олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ, заяви от трибуната социалистът Николай Бошкилов, който настоя, че е неприемливо да има политически чадър върху народния представител. Настояваме ръководството на ГЕРБ да вземе решение от случая с Димитър Гамишев, което да отговаря на интересите на българските граждани, подчерта Бошкилов.

За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия, защити Спас Гърневски партията от червените атаки. И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети, изтъкна той. Питаме кога вие ще бъдете на нивото на ГЕРБ, попита Гърневски и припомни разследваните от прокуратурата социалисти. Вчера НАП съобщи, че започва данъчна ревизия на Гамишев, който е прехвърлил фирмата си с 200 000 лв. данъчни задължения на кух собственик. Това е станало през пролетта на 2016 г., въпреки че не би трябвало Агенцията по вписванията да впише прехвърлянето, щом има дължими данъци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране