28.06.2018 | 12:31
Депутатът от БСП Жельо Бойчев напуска парламента, ще се занимава с бизнес

Народният представител от „БСП за България“ Жельо Бойчев ще напусне Народното събрание и поста на зам.-председател на парламентарната група на социалистите, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че Бойчев ще се занимава в бъдеще с бизнес.

Нинова потвърди, че Бойчев остава член на БСП и на градската организация в София:

„Няма драма. Жельо Бойчев остава член на БСП, член на градската организация с желание активно да работи и да ни помага. Желае да напусне ръководството на парламентарната група, скоро време парламента и политиката изобщо по лични причини. Опитахме се да го разубедим, защото е изключително качествен и ценен колега. Жельо има намерение да се занимава с бизнес от тук нататък и постъпва изключително почтено, за което го поздравявам. Има и моето, и на колегите уважение“, каза лидерът на БСП.

Жельо Бойчев отрече да има конфликт с ръководството или с парламентарната група. Той отрече и напускането му да има каквато и да е връзка с изключването на депутата Спас Панчев от групата на БСП в парламента. Бойчев подчерта, че остава в Националния съвет на партията.

„Прекалено дълго време съм в БСП, за да си помисли някой, че няма да бъда ангажиран нататък да не помагам на партията. Нямам драма нито с ръководството, нито с колегите в парламентарната група. Наистина това са лични решения, свързани с осмисляне на заниманията ми от тук нататък. Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави наистина 100% мотивирано и затова помолих да бъда освободен като заместник-председател на парламентарната група“, каза той.

По информация на БНР бъдещите бизнес дела на Бойчев най-вероятно ще бъдат извън страната.

Жельо Бойчев е бивш столичен общински съветник, депутат в 42-то и 43-то Народно събрание, дългогодишен член на Националния съвет на партията. Новото ръководство на БСП го издигна до ключова позиция, като му отреди заместник-председателското място в парламентарната група на „БСП за България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране