12.10.2023 | 10:59
Депутати към Кирил Петков: „Палячо“, „смешник“, „пак си се дрогирал“ (видео)
В ИТН имат големи способности да правят шоу, отвърна експремиерът

Дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Николай Денков започнаха с подигравки и обиди от страна на опозиционни депутати. В залата за началото на пленарния ден не се появи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Влезе обаче най-могъщият депутат от ДПС Делян Пеевски.

Искра Михайлова от „Възраждане“ изчете мотивите на опозицията за сваляне на правителството „заради провал в сектор енергетика“. Оставката му искат още БСП и „Има такъв народ“ (ИТН).

Последва изказване на съпредседателя на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков. То обаче бе посрещнато от бурни възгласи и обиди от страна на депутати от „Възраждане“.

Народен представител от последния ред подвикваше към Петков „палячо“, „смешник“, „пак си се дрогирал“, „неможачи“. Други заскандираха „оставка“.

Стендъп шоу направи Тошко Йорданов от ИТН – сценарист от телевизията на Слави Трифонов. Той изчете изтеклите вчера „опорки“ на управляващите и започна да им се смее от трибуната на Народното събрание. Колегите му от „Възраждане“ аплодираха шоуто. Той също използва обидни и подигравателни реплики към ПП – „шушумиги“, „титани“ и др. Премиерът Николай Денков бил секретарка на Делян Пеевски. А писалият опорките – „колосален некадърник“, разказва „Флагман“.

Изказа се и Радостин Василев, който предположи, че въпросните опорки „Найо Тицин май ги е писал“. Отцепникът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) припомни как миналата година, когато правителството на Кирил Петков падало, експремиерът казал, че е горд, че Делян Пеевски, Бойко Борисов и Митрофанова го свалят.  „Сега горд ли сте, че Делян Пеевски и Борисов ви крепят“, попита Василев.

Споменатият Тицин, който е пиар на „Продължаваме промяната“ (ПП), пък слушаше дебата отстрани на местата за външни лица.

Кирил Петков отвърна в дуплика: „Съжалявам, че единственото, което успяхте да отговорите и да забележите в моята реч, са някакви комедийни изказвания на хората от „Има такъв народ“. Аз знам, че там има големи способности и правят шоу от много време, но тук става дума за българската енергетика, става дума за българското правителство, става дума за бъдещето на България. Ако нямате позитивни решения, ако нямате политиките, с които българите да живеят по-добре, вие единственото, което правите, е – използвате страха на хората във вашия вот на недоверие, който няма да бъде успешен, с надеждата да направите някакви малки предизборни лозунги за следващите две седмици. Съжалявам.“

След това думата взе енергийният министър Румен Радев, който се опита да насочи дебата в по-експертна ниша.

 

 

1 коментар

  1. Това не е каза:

    дрогиране, това си е супер лъжене!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране