12.11.2016 | 0:01
Депутати от БСП: Снощи в хотел „Мираж” са инструктирали ФК „Нефтохимик” да се гласува за Цачева
Червените се оплакаха от порочни практики на ГЕРБ в цялата страна

Представители на Изпълнителното бюро на БСП дадоха извънредна пресконференция, на която обявиха, че от ГЕРБ прилагат непозволени практики за контролиран и купен вот.

Те призовавали да се гласува за Цецка Цачева през ВиК дружества, общински фирми, контрагенти, горски стопанства. Червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че имат над 100 сигнала за цялата страна, но обявяват само по-драстичните от тях.

„ Освен всичките тези неща, свързани с общинските дружества, с привиквания на кметовете в кметства и другите, вече е направен инструктаж и на общинския футболен отбор „Нефтохимик”, на който му е обяснено, че ако загуби г-жа Цачева, издръжката на отбора спира. Както се казва, аз си задавам въпроса – как е съществувала България преди Борисов и как ще съществуваме след него. Но това е ГЕРБ и тяхното разбиране как се прави демокрация и как се правят избори”, каза Бойчев.

След въпрос на „Флагман”, какво точно може да се иска от един футболен отбор и какво значение имат няколко гласа, Бойчев обясни: „Искат се гласове на такъв тип срещи и се спекулира със страхове. В дадения случай – със спиране на издръжката за отбора, тъй като 51% от отбора е общински.”

„Вчера вечерта в хотел „Мираж” е проведена среща с общинския клуб „Нефтохимик”. Присъствали са футболисти, треньори, симпатизанти, фенове и е обяснено, че е било добре да се гласува за Цецка Цачева, в противен случай издръжката за отбора ще трябва да спре.” Това е било така според депутата Кирил Добрев.

Според червените, инструктирани били инспекторатите по образование, както и детските градини в София да се гласува за ГЕРБ.

По различни места се опрощавали дългове на граждани към ВиК дружества и към горски стопанства. В пловдивския квартал „Столипиново” ромите пък припознали десните и европейските ценности на първия тур в лицето на Цецка Цачева, присмя се Бойчев.

БСП бяха попитани съгласни ли са с техния кандидат за президент Румен Радев, че е нужна радикална съдебна реформа, както обяви той на дебата с Цецка Цачева снощи. И по-конкретно – дали одобряват намаляване на правомощията на главния прокурор, намаляване на политическата квота във ВСС и др. Жельо Бойчев обаче каза, че не може да отговори в конкретика и че не това е темата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране