30.07.2015 | 0:03
Диего Марадона напира за президент на ФИФА
Стига корупция, стига варварщина, казва аржентинецът

Диего Марадона потвърди намерението си да се кандидатира за президент на ФИФА. Легендарният аржентинец направи видеообръщение в социалните мрежи, в което говори за смъртта на баща си и бъдещите си планове.

“Никой не знае какво чувствам след смъртта на баща ми. Не съм депресиран. Не съм ядосан на аржентинците или на света. Просто нося тъгата на син, който е благодарен на своя баща. Искам да кажа на всички аржентинци, че съм силен и твърд и имам огромна подкрепа. Когато се върна, ще се върна за всичко. Ще се върна на работа, ще се върна в борбата за ФИФА и най-вече ще се върна при моето семейство, което страда заедно с мен. Не изпитвам реваншистки настроения. Искам да направя промени. Стига корупция, стига варварщина”, каза Марадона, който е един от яростните критици на настоящия президент на централата Сеп Блатер

По същото време известният в миналото бразилски футболист Зико е изпратил писмо в Бразилската футболна конфедерация (КФБ) с молба да му издигне кандидатурата за президент на ФИФА. Това съобщи изданието Глобо Еспорте, което цитира 62-годишния Зико.

“Аз съм бразилец и съм играл за националния отбор в продължение на десет години, каза Зико. – Затова първо се обърнах към бразилската футболна федерация. Аз изпратих писмо до президента на федерацията Марко Поло, в което написах същността на моята предизборна програма. Сега остава да чакам отговор, но не дълго. Ако няма бърз отговор, то ще разгледам други варианти”.

Съгласно регламента на ФИФА кандидатите за президент трябва да подадат своите заявки до 26 октомври. Извънредните избори са на 26 февруари догодина, а дотогава Блатер ще изпълнява функциите на президент.

В момента Зико е старши треньор на индийския отбор “Гоа”. Преди това е бил треньор на ЦСКА (Москва), “Фенербахче”, “Олимпиакос”, както и на националния отбор на Япония. Като футболист Зико има 72 мача с фланелката на бразилския национален отбор, в които е вкарал 52 гола. Участник е на финалите на три световни първенства – Аржентина’78, Испания’82 и Мексико’86.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране