24.03.2015 | 8:51
Дилов кани “г-жа” Баракова да се върне при своите
Тя е воля на избирателите, се аргументира се той

Ние не сме дали нито един знак на разединение. Парламентарната ни група работи добре и предстои да внесем няколко законопроекта. Коалицията БДЦ продължава да съществува, категорично увери в ефира на БНТ Любен Дилов-син и обяви: “Даже сме отправили покана и към г-жа Баракова да се върне в групата.”

На въпрос на водещите с какво ще е ценна за групата “г-жа” Баракова, депутатът поясни: “Тя е воля на избирателите.”

Лидерът на “Гергьовден” обясни още, че групата е сплотена и ги свързва това, че “сме се явили заедно на избори и сме поели ангажименти”. Всички стъпки, които сме обещали, се изпълняват, увери той.

Дилов-син коментира още, че не е имало развод с Николай Бареков. “Проблеми в партията му ББЦ доведоха до това, че той ще продължи по друг път. Бареков избра сам да се остракира. Никой не е търсил конфронтация с него.”

На обвиненията, че подкрепят управляващите, а не са в опизиция, депутатът изясни: “Формацията е в опозиция и сме подкрепили само няколко важни законопроекта, като сме обяснили защо ги подкрепяме. Най-важната уговорка е, че сме поели определени ангажименти пред определени хора. Ние от “Гергьовден” държахме да познаваме избирателите си лично. Нито един от депутатите на ББЦ не е дал повод на Бареков за критиките му. При приемането на бюджета той ги критикуваше за това, че не са подкрепили бюджета, а после, че са го подкрепили. Групата гласува монолитно по всички важни теми. При нас няма политическо номадство”, каза още Дилов-син.

Помолен да каже кой лик е по-приложим към БДЦ – на Николай Бареков или на Ковачки, Дилов отговори: “И двата са неприложими!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране