14.12.2017 | 16:55
“Дисни” купува “21 Century Fox” от Мърдок за 54 млрд. долара
"21 Century Fox" ще отдели мрежата Fox Broadcasting и станциите, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 и Big Ten Network в новорегистрирана компания

Филмовият гигант “Дисни” потвърди, че ще придобие “21 Century Fox” от медийния магнат Рупърт Мърдок за 54 млрд. долара. Сделката включва филмовите студиа на “Twentieth Century Fox Film and Television”, както и част от кабелните и международните телевизионни компании на Мърдок.

За целта “21 Century Fox” ще отдели мрежата Fox Broadcasting и станциите, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 и Big Ten Network в новорегистрирана компания.

“Придобиването на тази звездна колекция от фирми отразява нарастващото потребителско търсене на богато разнообразие от развлечения, които са по-привлекателни, достъпни и удобни от всякога”, каза изпълнителният директор на “Дисни” Робърт Игер. По искане на двата борда Игер се съгласи да продължи работа си като председател и главен изпълнителен директор на “Дисни” до края на календарната 2021 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране