08.04.2024 | 20:08
Доган праща Карадайъ в пенсия
ДПС търси място за бившия председател в регулаторите. Кючюк, Азис и Станислав Анастасов се борят за място в Брюксел

В ДПС вече с пълна пара редят листите за предстоящите избори. Както стана ясно преди броени дни, вотът за европейски парламент и за Народно събрание ще е 2 в 1 – на 9-и юни.  По тази причина в Боянските сараи текат активни сондажи кой къде да се намести и кого да изпревари. Както винаги, последната дума и този път имал почетният председател на партията Ахмед Доган.

Засега едно е сигурно – бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ и най-довереният му човек – Ахмед Ахмедов няма да намерят място в листите за родния парламент. По информация на „Лупа“ за Карадайъ ще се търси място в някой от регулаторите, но заради неочакваната разглобка на (не)коалицията не е ясно кога ще дойде развръзката по този въпрос.

За сигурно място в евролистите пък със зъби и нокти се борил бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. Неговият най-силен аргумент бил фактът, че в настоящото ръководство на ДПС и в Брюксел няма нито един представител от Кърджали.

За служба в Брюксел като евродепутат мечтаел и Станислав Анастасов, който за кратко беше министър на околната среда и водите в кабинета „Орешарски”.

За водач на еврокандидатите най-вероятно ще се класира напористият интригант Илхан Кючюк, който направи какво ли не, за да фокусира вниманието върху себе си. Той е депесарят в Брюксел, който най-умело си служи с различни пиар акции с цел лично облагодетелстване. Кючюк прибегна дори до примата на родната естрада Лили Иванова. Той организира неин концерт в Брюксел, за да използва популярността й и да си направи реклама за собствената евро кампания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране