30.10.2015 | 0:03
Договорът с Полша за ремонт на МиГ-29 под въпрос
Препитват Николай Ненчев в парламента по искане на ген. Михо Михов

Полша може да прекрати договора за ремонта на българските изтребители МиГ-29. Това стана ясно от изявление пред журналисти в парламента на председателя на комисията по отбрана и депутат от АБВ ген. Михо Михов. Той заяви, че комисията ще препита военния министър Николай Ненчев дали наистина Полша се отказва от ремонта на самолетите ни.

Ген. Михов коментира информация, че управляващата партия в Полша смята да развали договора с България за ремонта на МиГ-29. Прочетох доста интересни съобщения, анализирам ги за себе си, лаконичен бе генерал Михов.

Информация, че договорът може да бъде прекратен, бе разпространена още във вторник. Тогава стана ясно, че работниците от полските ремонтни заводи готвят стачка, тъй като има опасност да останат без работа, ако Русия прекрати доставката на части.

След парламентарните избори в неделя Полша ще има нов кабинет. Преди два дни РСК „МиГ“ изпрати писмо до руския посланик у нас, в което се заявява, че полският завод работи с руска документация, която няма право да предоставя на трети страни. По-рано през деня военният министър Николай Ненчев обясни, че отвореното писмо до руския посланик в София Юрий Исаков „било не от Русия, а от концерна“. Всичко, което съм сторил до момента за поддръжката на самолетите, е било продиктувано от волята да следвам националния интерес, декларира още военният министър пред бТВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране