17.02.2016 | 0:01
Домусчиев няма да “клати” кабинета
Обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, отчетоха от КРИБ

Заради големия риск от бежанска вълна кабинетът не трябва да се клати. Това послание отправи председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев след среща с премиера Бойко Борисов.

“От КРИБ считаме, че обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, която се очаква да ни засегне. Не е сега моментът да се дърпа чергата към себе си, да се клати кабинетът. Трябва в такъв момент да сме единни като нация”, призова бизнесменът. Според него Борисов извършил доста полезни неща и реформи, дал стабилност за правенето на бизнес през миналата година. Двамата си обещали да се виждат всеки месец и да коментират важни теми.

След срещата стана ясно, че Домусчиев вече не иска оставката на вътрешната министърка Румяна Бъчварова, чието оттегляне искаше преди месец заради нарастващата престъпност у нас.
Срещата беше по инициатива на работодателската организация, която миналата седмица в декларация поиска да обсъди с премиера и членове на кабинета спешни мерки за стабилност в държавата и растеж на икономиката. На нея са присъствали вицепремиерът с ресор икономика Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова. На срещата била обсъдена и борбата със сивия сектор, който е с най-висок дял в целия ЕС, както и електронното управление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране