20.01.2017 | 19:29
Доналд Тръмп се закле
70-годишният милиардер положи клетва като 45-и президент на САЩ

70-годишният милиардер Доналд Тръмп положи клетва като 45-и президент на САЩ. Тръмп се закле пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робертс. Преди това клетва положи и вицепрезидента Майк Пенс. Преди да се отправи за церемонията пред Капитолия, Тръмп и съпругата му Мелания пиха чай в Белия дом с Барак и Мишел Обама.

Всички бивши президенти без хоспитализирания Буш-старши присъстваха на инаугурацията на Тръмп. Важно е не коя партия контролира правителството, а дали хората контролират правителството, заяви Тръмп при встъпителната си реч.

Народът трябва отново да стане стопанин на САЩ, отсече Тръмп. Америка се разрушава, но това разрушение ще спре днес, каза новият президент. Ние обогатявахме други страни, а нашето богатство се изчерпваше, Никой не мислеше за американските работници, за обикновените хора и тяхното благосъстояние, допълни Тръмп.

Той обеща „да изтрие от земята ислямския тероризъм“ и да се бори за Америка до последен дъх. Той затвърди протекционистките си виждания като подчерта, че за него са важни два принципа – да се купува американско и да се наемат американци. „Времето на празните приказки свърши“, каза Тръмп на политическата класа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране