04.04.2023 | 19:03
Дончева: Нинова е “проста крушовенска п.тка”, за психиатър е
Подобен стил може да отива на овчар с гега срещу овце, ние сме били в БСП 95-96 г. срещу Костов, докато тя му беше доверена приватизаторка, заяви лидерът на Движение 21"

Татяна Дончева отхвърли обвиненията на соцлидерката Корнелия Нинова, че Левицата е откъснала голяма част от гласовете на БСП целенасочено в ролята на партия-двойник. “Планът за убийството на БСП се провали”, каза Нинова и съзря като замесени в него бившите си съпартийци от лявото обединение, както и президента.

“От всичко, което излезе от устата на Корнелия Нинова, има едно вярно нещо – че БСП ще бъде единственият ляв представител в парламента”, коментира по бТВ Татяна Дончева. “Всичко останало е под рубриката на оня прякор, който й измисли Бойко Борисов”*, добави тя.  “Другото е в предмета на заниманията на д-р Цветеслава Гълъбова, аз не съм компетентна по тези въпроси”, коментира Дончева.

Тя беше категорична, че бившите социалисти няма да се върнат в БСП. “Нямаме път обратно”, каза Дончева по повод поканата на Нинова. “Подобен стил може да отива на овчар с гега срещу овце, ние сме били в БСП 95-96 г. срещу Костов, докато тя му беше доверена приватизаторка. Тя е дошла поне 10 г. след нас в партията”, възмути се юристката.

Бившата депутатка посочи, че председателят на инициативния комитет на Левицата Анжел Вагенщайн е стогодишен социалист “и срещу него стои тя – приватизаторката на Костов! И му казва: Отивай си там, в основната организация!”, възмути се Дончева.

Тя добави, че съжалява нейни колеги, които са хранели надежди, че ще бъдат заедно със социалистите още на местните избори. “С тази ръководителка това не може да стане”, категорична е Татяна Дончева.

Тя посочи, че Левицата има много малко гласове, дошли откъм БСП, и не става въпрос за никакъв теч. “Нинова каза, че липсата на хартиената бюлетина й е отнела 100 хил. гласа миналия път. Сега има още по-малко гласове”, развенча Дончева аргумента на соцлидерката да предложи връщането на хартията.

Според Дончева лявото в България не се измерва с 9-те процента на БСП, нито с 2-та процента на Левицата и има достатъчно много хора, които са непредставени, към които се е насочило лявото обединение. По думите й времето е било изключително кратко, за да може да се наложи “брандът Левицата” и хората да ги припознаят, но с времето и това ще стане.

Според нея Левицата е “един отбор, който има амбицията да продължи и той ще продължи, независимо от желанието на Корнелия Нинова”. Дончева съобщи, че те продължават в този формат и на местните избори.

Бившата депутатка хвърли вината за резултата от 2% върху социолозите, че изманипулирали избирателите, като цял ден повтаряли, че Левицата събира 1,6%. “Това са стари прийоми, които са пробвани”, изтъкна тя с аргумента, че иначе резултатът им щял да бъде по-висок.

“Ние вземаме много малко гласове, не е някакъв теч от БСП, не се занимаваме с БСП, с Корнелия Нинова. Да говори, каквото иска, да си въобразява, каквото иска – това е изобщо извън нас. Ние трябва да продължим напред. Отборът на левицата е готов за следващата битка – за местните избори”, заключи Татяна Дончева.

Тя прогнозира и какво ще бъде новото правителство. “Комбинациите са две възможни, но аз считам за по-възможна тази – ГЕРБ, ПП и ДБ да бъдат натиснати от външните фактори, стратегически да направят тази евроатлантическа сглобка”, коментира Дончева. Според нея такава конфигурация на властта у нас “ще даде по-голяма сигурност на външния фактор”, че ще изпълняват необходимите външнополитически решения, като назова и едното от тях – изпращането на оръжия за Украйна.

*Татяна Дончева визира прякора “Проста кърджалийска п.тка”, с който Бойко Борисов окичи Цвета Караянчева. Тя използва абревиатурата ПКП, тъй като Нинова е родена в мизийското село Крушовица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране