29.11.2022 | 11:15
Дончева отговори на Корнелия: Не може просто така да се върнем в БСП
Устатата адвокатка отказа да издаде кой ще води поредния "ляв" политически проект

Татяна Дончева отговори на призива на Корнелия Нинова за връщане на знаковите отцепници от БСП в лоното на партията. “Не може просто така да се върнем в БСП”, заяви Дончева, която е лидер на “Движение 21”, в сутрешния блок на bTV.

Коментарите идват часове преди събранието на ново ляво обединение в НДК, насрочено за днес.

„Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП“, заяви бившият депутат.

По думите ѝ идеята за това обединение е на група хора от БСП, начело на която е Костадин Паскалев. “Президентът Първанов е поканен като всички нас. Не е вярно, че президентът Първанов прави партия”, заяви тази сутрин Татяна Дончева.

“Не може това обединение да взема решение за голямо обединение с БСП вляво. Коалицията няма да ни даде тяга. Нуждаем се от един голям нов субект в ляво, да успеем да върнем лявото пространство на левите хора, иначе ще го вземе някой като “Продължаваме промяната”, и от това няма да последва нищо позитивно”, каза още Дончева.

Според нея днешната среща трябвало да се случи малко по-тихо.  Дончева каза, че още е рано да се каже кой ще е лидерът на новото обединение, тъй като не се знаело кой ще влезе в него.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова призова участниците в новото обединение да се върнат в партията, да подновят членството си, за да търсят заедно обединение вляво.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране