11.07.2015 | 12:39
ДПС е политическата креатура на прокуратурата
Атанасов: Първанов е известен политически търговец

Вчера г-н Борисов пита Местан дали ще получим от ДПС подкрепа за съдебната реформа. Разбира се, че затова е критикувал Христо Иванов. Но за нас това е камъче в обувката – ние не искахме тези промени да зависят от ДПС, защото ДПС е крепител на статуквото.

Така Атанас Атанасов от ДСБ коментира в студиото на Нова тв вчерашното присъствие на Бойко Борисов и Лютви Местан на едно и също събитие в Момчилград. Шефът на правната комисия в НС обаче отрече, че Реформаторите си отиват, ако конституционните промени не минат.”И ма невероятна атака на статуквото да се събори гласуването. Т. е. – да не се получат 160 гласа”, каза депутатът.

Той също не се съгласи, че в предложените промени са “забравили” прокуратурата.  “Не сме забравили изобщо прокуратурата. Напротив – ние реформаторите, знаем, че там е заровено кучето на реформата. Въпросът беше да стартира промяната на първо четене. А ако не се приеме, ще го направим през Закона за съдебната власт – който ще да гласува за него и независимо къде ще го праща след това.”

Той обаче реагира най-остро на забележката, че дори АБВ като член на коалицията не ги подкрепя, и нарече Георги Първанов “известен на българската общественост партиен политически търговец”. “Вие смятате ли, че на мен ми е комфортно да ми задават въпроси, че сме с Гоце Първанов във властта?! Не на нас – тези въпроси към г-н Борисов. Той си ги взе, да си ги носи нарамо сега! Не сме били в една зала, не сме подписали коалиционно споразумение с тях! Нека да си дават при това гласуване сметка кой къде застава – хората ги гледат.”

Той извади справка от 2006 г., когато те подкрепили предложения за промени в Конституцията, макар че са били при лявото управление. И дори даде пример, че проф. Георги Близнашки – тогава депутат от БСП, ги коментирал с апломб, без да е искал Велико народно събрание.

– Очаквате да ви върнат жеста ли – попита го водещата защо вади старата справка.

– Не очаквам, искам да видим кой как се държи – каза Атанасов. – Оттук нататък АБВ ще видят какво значи Реформаторски блок. Ще преценяваме всеки един закон, всеки един законопроект!

“Върви една цялостна битка за завоюване на нови политически пространства. И лявата страна на спектъра, която е разнебитена отвсякъде, счита, че това е една от възможностите за някакви дребни дивиденти. И обслужват за съжаление дългата ръка на Москва и не печелят никакви дивиденти”, определи Атанасов.

Той разкри още, че при гласуването на доклада за КТБ основание защитници на тезата прокуратурата да не присъства в крайния му вариант са били ДПС.”Креатурата на прокуратурата в политиката е ДПС”, каза Атанасов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране