11.02.2016 | 14:39
ДПС иска документ за забраната на Доган и Пеевски да влизат в Турция
ДПС настоява да види и мотивите на турската страна

За ДПС единственият меродавен източник за забраната на почетния председател на движението Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски да влизат в Турция е официален акт на компетентен орган.

Това формулира съпредседателят на партията Четин Казак, след като по-рано днес турското посолство потвърди, че от няколко седмици двамата нямат право да влизат на територията на Турция. Новината бе публикувана тази сутрин от водещия турски всекидневник “Сабах”, който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради “антитурските му позиции след кризата с руския самолет”.

“Преди малко от медиите прочетохме за наличието на подобен казус, но преди да коментираме, бихме желали да се запознаем в детайли, най-вече с истинността и с мотивите, ако има подобно решение”, каза още Казак. Съпредседателят добави, че от партията очакват официално потвърждение от официален орган, но не уточни дали това е Министерството на външните работи на Турция.

Казак посочи още, че в ДПС нямат подозрение какви биха могли да бъдат причините за наложената забрана. Той нямал информация дали Доган или Пеевски са имали намерение да пътуват в Турция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране