26.08.2015 | 21:10
ДПС очаква 20-30% ръст в изборните си резултати
Движението натрупало "достатъчно потенциал", за да е втора сила в страната

Движението за права и свободи очаква 20-30% ръст в изборните резултати. Това прогнозира пред радио „Фокус” депутатът от ДПС Янко Янков, зам.- председател на комисията по отбрана.

Според него партията през годините е натрупала достатъчно качествен потенциал, което дава сериозната възможност на бъде втора политическа сила след местните избори.

„За нас е изключително важно на едно населено място да се мултиплицира положителният потенциал, да се инвестира в доброто, във всичко онова, което ДПС винаги е презентирало като ценностна система, като нещо, което обединява хората, а не ги разединява. От тази гледна точка, на фона на изключителната демографска криза, на фона на конфликтите, които се създават от псевдопатриотите между хората в малките населени места и в провинцията, на база на беднотията, която цари там, особено важна е фигурата на кмета. Важна е освен фигурата на кмета, така и на местното самоуправление – как ще подхождат, за да обединяват хората. Да ги убеждават да не се бият и карат по между си, а да служат на държавата. Всеки да бъде полезен с каквото може, и да вярва, че и държавата ще му помогне в труден момент”, коментира депутатът.

Янков каза, че ДПС няма да издига собствени кандидати и ще подкрепя кметовете на места, където те са доказали, че работят за всички граждани и че спазват закона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране