21.02.2017 | 0:01
Драма в ГЕРБ с неизбираеми министри
Водеща позиция губи Румяна Бъчварова, която се смяташе за много близка до тандема Борисов-Цветанов

Румяна Бъчварова, Красен Кралев и Зорница Русинова са бившите министри от кабинета на Бойко Борисов, които не водят листи за предстоящите избори. Това става ясно почти на финала на кадровия подбор в партията.

Водеща позиция губи Румяна Бъчварова, която се смяташе за много близка до тандема Борисов-Цветанов. По последна информация Бъчварова ще е осма в един от столичните райони, а Кралев ще е четвърти във Варна. На последните избори Красен Кралев е бил трети поред, като тогава ГЕРБ са успели да вкарат 6 депутати от района, нещо, което не е съвсем сигурно към днешна дата.

На още по-задна позиция в софийските листи е сложена и екссоциалната министърка Зорница Русинова, която е на напълно неизбираема 10 позиция. В същото време, протежето на Бъчварова и медиен специалист от кабинета на Бойко Борисов Тома Биков е на избираемото четвърто място в листите на ГЕРБ в София. Биков е известен като политически номад, тъй като е учредител на Движение “България на гражданите” на Меглена Кунева, преди да се присламчи към Румяна Бъчварова и да стане личен медиен съветник на Бойко Борисов. По професия Биков е актьор. Според запознати има интрига във факта, че доскоро, като най-близък медиен консултант, Борисов ползваше услугите на Румяна Бъчварова, известна с връзките си с бившия Реформаторски блок и към днешна дата с части от “Да, България”.

От ГЕРБ се похвалиха, че са дали предимство на гражданската квота, като 40% от хората в листите идват от нея. Още преди изборите стана ясно, че ГЕРБ ще подмени депутатите си и заради лошите резултати по региони по време на президентския вот.
На тези избори актьорите имат основно присъствие в т.нар. гражданска квота на редица партии. Актрисата Луиза Григорова последва колегите си Веселин Калановски и Ивайло Захариев и преля в листите на партията на Христо Иванов “Да, България”. Преди броени дни и лидерът на “Глас народен” Светльо Витков обяви, че ще влезе в коалиция с Реформаторския блок, въпреки критиките, на които системно ги подлагаше.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране