19.12.2016 | 16:11
ДСБ изгони Петър Москов
А ще интернират ли семейството ми?!, отговори министърът в оставка

Вътрешнопартийният арбитраж към Демократи за силна България прекратява членството на Петър Стефанов Москов в ДСБ. Това съобщиха от партията. Решението е взето вчера – 18 декември на заседание на Вътрешнопартийния арбитраж към ДСБ и е взето по създадена преписка, съгласно устава на ПП ДСБ, посочват още от партията.

В резолюция, приета на Изпълнителния съвет на ДСБ, проведен на 17-18. 12. 2016г, във Варна, от ДСБ заявиха, че „всяка договорка за “трикаджийско” правителство между Кунева, Лукарски, Бойко Борисов, националисти и всякакви „златни пръсти“ като Волен Сидеров ни отдалечава от целта за Нова българска република, в която всеки да има свободата да успява, парите да остават при хората, които са ги изработили, а законът да важи за всички.

Ако такава сделка бъде направена, народните представители от ДСБ ще съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат Парламентарната група на РБ. Изпълнителният съвет възлага на Националното и областните ръководства на ДСБ да започнат организационно обединение с граждански структури на национално и местно ниво около ценностите и целите на Договора за Нова българска република и за противопоставяне на националната и местните мафии и политическия произвол. Гражданският съвет на национално ниво и гражданските съвети по места са наш основен и доказан партньор. Приветстваме заявката за политическа дейност на Христо Иванов и активни представители на гражданското общество и различни професионални общности, както и целта им за широко политическо обединение срещу корупцията и бедността. Колкото повече българи и политически организации работят за коренната промяна на България, толкова по-големи са шансовете да успеем да я извършим, се посочва в партийния документ на ДСБ“, заявяват още от ДСБ.

Изключили са ме от ДСБ, а ще ме интернират ли със семейството, или само са ме изключили от партията? Така коментира здравният министър в оставка Петър Москов изключването му от ДСБ. Запитан дали е очаквал да го изключат, Москов посочи, че не може да очаква, че преди Коледа, 2016 г. различия в мненията и позициите могат да бъдат причина за такова нещо. Всеки си прави сметката, смята Москов.

На въпрос след като вече е безпартиен, като какъв участва и ще участва в преговорите за съставяне на кабинет, Петър Москов заяви – „вие наистина ли продължавате да считате, че това, което ме питате е важно и е свързано с вълнението на зрителите или слушателите ви?”. „Живеем в 2016 г. Това, че група хора са решили, че заради различно мнение могат да се върнат в 17-та г. си е тяхна работа. Моля, питайте ще ме интернират ли със семейството ми или само ще ме изключат?”, повтори Петър Москов.

Той обясни, че утре продължават срещите с РБ и ПФ, а днес беше първата официална среща в рамките на връчения мандат на РБ. „Вече има принципно съгласие, че на основата на програмата за управление, като че ли има мнозинство, което да може да застане зад нов кабинет. Срещите продължават в детайл и експертиза днес и утре”, посочи здравният министър в оставка.

„Когато приключим с темата за програмата и имаме пълната яснота в цялата конкретика, че стоим зад това в рамките на този парламент, тогава ще отворим въпрос от гледна точка на фигура на министър-председател и състав на кабинета”, допълни Москов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране