09.11.2016 | 10:47
ДСБ напусна Реформаторския блок
Радан Кънев прави нов десен проект

ДСБ е извън Реформаторския блок. Това обяви лидерът на партията Радан Кънев пред журналисти в парламента. Той заяви, че ще започват нов десен проект. „Естествено, че ДСБ след категоричното разминаване с позициите на останалите партии от Реформаторския блок, както отдавна е заявило и въпреки едногодишното търпение, което проявихме в името на споразумението, ще прави нов десен проект”, коментира Кънев.

След въпрос дали да очакваме проекта до края на годината, Кънев отговори: „Нека да видим кога ще има предсрочни или редовни парламентарни избори, ние се съобразяваме с графика на Народното събрание.”

След питане на „Флагман” дали напускат Реформаторския блок и парламентарната група на блока, Кънев отговори: „По отношение на парламентарната група ще дадем информация по-късно.  По отношение на Реформаторския блок – за нас споразумението е изчерпано, така че дори не коментираме темата. Но да, ДСБ е извън Реформаторския блок.”

Кънев бе попитан дали новата му партия ще бъде финансирана от Иво Прокопиев, на което той реагира: „Глупости не коментирам”. А новият проект нямало да е класическа партия.
„След резултата от референдума думата „партия”, повярвайте ми, ще си промени изключително много значението, така че да се говори за нови партии в момента е белег за скъсана връзка с реалността. Очевидно е, че България ще има много засилен мажоритарен елемент на изборите. Очевидно е, че партийното финансиране ще трябва да бъде ограничено, независимо от гласовете, които показаха, че референдумът не е задължителен в този си вид, ако българските политици пренебрегнат волята на над 3 милиона души, те ще престанат да бъдат политици за броени месеци. Така че нека да не говорим за партии. Всички български партии, от най-малката до най-голямата, ще трябва да се реформират из основи. Между другото видяхте, че прочутата партийна машина на Цветанов се счупи като каруца на каменист път на първия тур на изборите”, заяви още Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ бе попитан какво мисли за победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ. Той отговори, че това се случва периодично в Щатите и става въпрос за вълна срещу статуквото. Според Кънев от гледна точка на България трябва да се работи за заздравяване на връзките в НАТО, за да има достатъчно сигурност в региона, предвид резервите на Тръмп към алианса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране