14.09.2016 | 0:01
Двама футболисти починаха на терена
Младежите са получили инфаркт

Двама футболисти починаха в рамките на по-малко от 24 часа, след като колабираха по време на мачове за купите във Франция и Англия. Единият е 34-годишният бивш национал на Буркина Фасо Бен Идриса Дерме, a другият – 26-годишният англичанин Даниел Уилкинсън.

Дерме получил сърдечен удар по време на двубой от ІІІ кръг за Купата на Франция. Футболистът на шестодивизионния Бижулия е колабирал в началото на второто полувреме на двубоя срещу Фуриани, а лекарският екип не успял да възстанови сърдечната му дейност.

Уилкинсън, който се състезава за осмодивизионния английски Шоу Лейн, колабирал по време на мач от предварителните кръгове за Купата на Лигата срещу Брайтхаус Таун като гост. Осмодивизионният тим водеше с 2:0, когато в 60-ата минута Даниел Уилкънсън припадна на терена и мачът беше прекратен. Футболистът получи медицинска помощ на терена и бе откаран в болница в Халифакс, но лекарите там не успели да спасят живота му.

Според предварителните информации става дума за инфаркт. „Беше страхотно момче. Не знам как ще продължим напред. Това е трагедия, чувстваме се опустошени. Всички в отбора се опитваме да се справим с тежката новина, но всички сме обединени да помогнем на семейството на Даниел. Неговите родители са толкова смели хора. Привлякохме Уилкинсън през лятото, а той тъкмо беше завършил университета в Лафбъро и заедно с приятелката си се премести в Шефилд“, разкри Крейг Елиът – мениджър на базирания в Барнзли футболен клуб Шоу Лейн.

Уилкинсън започва кариерата си в Хъл Сити и през 2010 година подписва първия си професионален договор с „тигрите“. След това играе под наем в Харогейт Таун и Норт Ферибай Юнайтед. Носил е екипите на Лафбъро Юнивърсити, Скарбъро Атлетик, Гуул и Ръшол Олимпик. От това лято премина в Шоу Лейн.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране