08.05.2017 | 18:43
Двама убити при тежка катастрофа в Кресненското дефиле
Затвориха напълно главен път Е-79, Гранична полиция призова да се използва и маршрута през ГКПП „Илинден

Тежка катастрофа стана на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, в деня, в който стотици хиляди се прибират към градовете след серията почивни дни, предаде БГНЕС. Жестокият сблъсък между „Тойота Корола” и „Лада” стана в 15.15 часа на 300 метра след Османска чешка в посока Кресна. От удара „Лада”-та е изхвърлена край пътя.

При челния удар са загинали мъж на 76 години и жена на 73 години и двамата от град Сандански, пътуващи в лекия автомобил “Лада”. Пострадала е 38-годишна жена от град София, пътуваща в лекия автомобил “Тойота”, която е откарана в благоевградска болница. Кървавата катастрофа наложи главен път Е-79 да бъде затворен напълно до извършване на оглед.

Към 17,15 ч. започна постепенното пускане на автомобилите, като в двете посоки колоните от МПС са по 4 км.  „Гранична полиция“ призовава пътуващите от Гърция да използват ГКПП „Илинден“, тъй като движението през Кресненското дефиле е блокирано, съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция“ Лора Любенова.

Тя поясни, че след тежката катастрофа в Кресненското дефиле движението там е преустановено в двете посоки.„Извършват се процесуално-следствени действия. До приключването им трафикът няма да бъде възстановен. Препоръчваме на пътуващите от Гърция граждани да използват и маршрута през ГКПП – „Илинден“, каза Лора Любенова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране