15.07.2015 | 0:05
Две деца в болница след пожар в Русе
Малчуганите си играли със запалка

Две деца са настанени за лечение в русенската болницата, след като са получили обгазяване при пожар в жилищна сграда в центъра на града. Момченцето на две години и момичето на шест години се намират в педиатричното отделение и са в съзнание. Няма опасност за живота им, съобщиха от здравното заведение.

Пожарът, причинен най-вероятно от детска игра с огън, е възникнал към 13,30 часа вчера в апартамент на четвъртия етаж в блок „Ирена”, намиращ се близо до Пантеона на възрожденците. По това време в жилището са били двете деца и 31-годишната им майка. На мястото са изпратени три екипа с огнеборци и още толкова с полицаи. Наложила се е евакуация на хората, които по това време са били в сградата. Изведени са общо 15 души.

Огънят е бил овладян за малко повече от половин час. С линейки до болницата са откарани двете деца с майка им и полицай, който е участвал в първоначалните действия по евакуацията. Той е прегледан и освободен. Заради инцидента движението по бул. „Цар Освободител” бе затруднено за около два часа. При произшествието е унищожено домашно имущество в апартамента, където е възникнал пожарът. Опушени са и около 500 квадратни метра стени в жилището и във входа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране