21.11.2018 | 16:06
Джи Пи Груп отчете: 86% от ремонта по Графа е завършен
До края на месеца ще е готово трамвайното трасе

86 на сто от ремонта по столичната улица “Граф Игнатиев” е свършен. Изпълнени са и част от исканията на търговците в района, отчете представителят на фирмата изпълнител “Джи Пи Груп” пред комисията по архитектура в Столичния общински съвет (СОС).

Георги Гигов съобщи още, че всеки четвъртък от 11:15 часа работи приемна до градинката “Св. Седмочисленици” с представители на Столична община, “Джи Пи Груп”, проектантите от “А.Д.А.”, които отговарят на всички въпроси на граждани. Сменени са и плоскостите, поставени, за да се преминава по-лесно в участъците на ремонта – предишните бяха изключително хлъзгави при намокряне и доведоха до инциденти.

До края на месеца ще е готово трамвайното трасе. Трамваят ще тръгне, след като се приеме обектът и му се издаде акт 16.

Първо ще бъдат свалени оградите от пл. “Гарибалди” и “Славейков”, след това падат и загражденията по Графа между “Раковски” и “Шести септември”. Чакаме приемателна комисия и ги махаме, обясни Гигов.

При строителните работи, които изискват допълнителни мерки за безопасност, ще се слагат временни огради. В рамките на няколко дни ще бъде положен втори пласт асфалт по ул. „Цар Иван Шишман“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Паренсов“, продължава работата по тротоарите. Асфалтовата настилка ще е временна, защото ремонтът на ул. „Цар Иван Шишман“ предстои през следващата година. По проект тротоарът от страната на жилищните сгради и магазините, който в момента е около 1,60 м., ще бъде увеличен до 3 м., обясни проектантът арх. Радомира Методиева.

До края на месеца свършва и основната работа по градинките „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, и тротоарите на бул. „Васил Левски“ и ул. „Московска“, отчетоха от „ПСТ Груп“, които ремонтират зона 4 на столичния център. Настилките са почти готови, голяма част от новото озеленяване в градините също е факт. По първият етап на обновяването на зоната ще има довършителни работи и през декември, следващият етап е догодина.

1 коментар

  1. Колето каза:

    Да споделя ,че Джи Пи Груп са една коректна фирма !! Работят сериозно но комунягите объркват тотално нещата !! Долу БСП !!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране