08.04.2016 | 20:34
Един от всеки петима се депресира от фейсбук
Повече от половината потребители се чувстват принудени да използват социални медии

Един от всеки петима потребители посочва, че социалните медии го депресират, според ново проучване, цитирано от MailOnline. Изследването, поръчано от Privilege Home Insurance, е открило, че 6,9 млн. души във Великобритания се сравняват с живота, показан в публикациите на приятелите си, които често са преувеличени и „излъскани“.

Повече от половината потребители се чувстват принудени да използват социални медии, а 56 на сто уточняват, че се чувстват задължени да споделят интересно съдържание и да отделят внимание на други профили.

Анкетата разкрива още, че 18% от потребителите публикуват фотография само ако смятат, че изглеждат привлекателни на нея, като 7 на сто постват своя снимка, едва когато е обработена с филтри. Близо 10% от участниците в допитването са заявили, че се чувстват засрамени, ако публикациите им не получават достатъчно харесвания, споделяния или коментари, а 8 на сто са изтрили постовете, които не са предизвикали реакция.

Изследването е отделило внимание и на „етикета в социалните медии“, установявайки, че 36% от потребителите се чувстват задължени да харесват публикациите на приятелите си, а една четвърт от анкетираните казват, че рожденият ден трябва да се честити в социалната мрежа, дори ако това вече е направено лично. 22 на сто посочват, че се чувстват задължени да приемат поканите за приятелство от колеги. Над 50% признават, че разглеждат профилите на стари приятели, колеги и бивши партньори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране