13.02.2024 | 21:13
Едмонд Назарян се пребори за бронз на европейското
Стефан Григоров пък отстъпи на 55 кг срещу Манвел Хачатарян

Звездата ни Едмонд Назарян донесе първи медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като надви французина Стефан Клеман в малкия финал на категория до 63 кг класически стил и взе бронза. Стефан Григоров пък отстъпи в своя двубой за трето място.

Назарян и Клеман имаха много тежък двубой, в който българският национал, качил 3 кг за смяна на категорията, направи две почти успешни атаки, от които французинът се измъкна в последния момент. Двамата не успяха да натрупат точки в двата партера, а Клеман дори получи трети минута преди края. Назарян обаче се защити, запази предимството си и спечели по критерий и равенство в точките.

Назарян бе сред най-резултатните борци на тепиха в понеделник, записвайки 19 точки за първите две победи. Той започна и полуфинала с Олександър Хрушин с 5:0, но допусна девет последователни точки и загуби.

Назарян ща се бори отново на олимпийската категория до 60 кг на олимпийските квалификации в Баку и Истанбул. „Не беше лесно – нова категория, нов опит, нови начинания и нови изпитания. Радвам се, че успях да се класирам, макар че аз искам по-нагоре да се качвам, към златния медал се стремя. Радвам се, че и до това успях да стигна. Това показва моя труд и грешките, върху които трябва да работим и да поправим“, заяви Назарян пред БТА.

Стефан Григоров пък отстъпи на 55 кг срещу Манвел Хачатарян. Българският национал не успя да се противопостави на опитния молдовец и загуби с техническо превъзходство за съперника, оставайки за втори път на пето място.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране