14.01.2024 | 15:25
Екшън в ПП! Никола Минчев вдигнал луд скандал на Кирил Петков заради ген. Атанасов
Депутатите от ПП били в шок, че трябва да отстъпят най-високия пост в държавата на миниатюрния коалиционен партньор

Вътрешни избори ще решат вдясно кой да бъде издигнат за председател на парламента от квотата на ПП-ДБ след рокадата на 6 март. За това разказаха десни депутати, силно недоволни, че се е стигнало отново до подобен казус с разцепление между двете партии в коалицията.

Според договорката от лявото между ГЕРБ и десните, след ротацията председателят на събранието Росен Желязков трябваше да бъде сменен от предшественика си от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев. Той обаче жестоко се изпокарал със съпредседателя на ПП Кирил Петков, тъй като последният го излъгал, че позицията му е сигурна.

Сериозен слух в парламента обаче разтръби, че постът ще се заеме от депутата от ДБ ген. Атанас Атанасов. Той имал амбиции за креслото, след като категорично обяви, че не иска да бъде номиниран за конституционен съдия, а измамата зад гърба му накарала Минчев да стане словоохотлив по медиите и именно той принудил с изказванията си Петков, Иванов и Атанасов да обявят, че ще се проведат вътрешни избори в структурите кой от двамата да оглави парламента.

Вотът няма да е скоро, а вероятно след около месец, пише столичен всекидневник. Никола Минчев не можел да прости предателството и отсега започнал да агитира именно той да е излъчен от парламентарната група на ПП-ДБ като бъдещ началник. Атанасов пък от дълго време милее да стане ръководител на НС, като е сигурен, че въпреки деветимата депутати от ДБ в коалицията, изборът му ще е подкрепен от десните структури в страната.

Мнозина от десницата предпочитали младият Никола Минчев да застане отново начело на парламента, но по партийно повеля щели да изберат „своя“ кандидат ген. Атанасов.

От ПП също са раздвоени, тъй като половината от депутатите на Кирил Петков и Асен Василев били в шок, че трябва да отстъпят най-високия пост в държавата на миниатюрния коалиционен партньор, въпреки че „им се полагало по споразумението“ да имат свой човек в лицето на Никола Минчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране