19.02.2017 | 0:01
Екскметицата на ”Младост” съди Кадиев за ”душевни терзания”
Искът срещу него е за 180 000 лева
Цвета Авджиева

Лидерът на нерегистрираната партия “Нормална държава“ Георги Кадиев съобщи, че бившата кметица на столичния кв. “Младост“ Цвета Авджива (ГЕРБ) го съди. Бившият депутат публикува копие от жалбата й (вижте в галерията) във Фейсбук и написа:

„Цвета Минева Авджиева, бивш кмет на „Младост“, съди Георги Стоянов Кадиев за 180 000 лв. От тях 100 хил.лв. за пропуснати заплати до края на мандата. И 80 хил.лв. за „душевни терзания“. Не стига, че ГЕРБ свалиха доверието, не стига, че хиляди хора въстанаха срещу нейното и на Фандъкова управление, не стига, че сама подаде оставка. Обаче ако може да си получи заплатката. А кой ще плати за истинските душевни терзания на столичани за безобразното управление на Столична община?“

Авджиева подаде оставка през 2016 г. след обществени протести срещу застрояването на зелени площи в квартала и след като за това настоя лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„В тези протести дейно участие взе Георги Кадиев, пропагандирайки нерегистрираната си партия „Нормална държава“. В стремежа си да изтъкне себе си, Кадиев извърши престъпление, което доведе до моята оставка“, пише в жалбата на бившата кметица.

По думите й тя е била оклеветена, че е в конфликт на интереси при застрояването. Вследствие на това претърпяла и продължава да страда от „душевни страдания“, а освен това е загубила приходите от заплатата си. Според нея Кадиев, който бе един от кандидатите за овакантения й пост, е подклаждал обществените настроения срещу работата й, вследствие на което партия ГЕРБ е снела доверието си от нея и тя подала оставка. Изборите за кмет в „Младост“ спечели лидерката на протестите Десислава Иванчева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране