15.02.2016 | 2:20
Енимехмедов: Аз съм истински крал. Искам парична единица с моя лик
Нападателят на Ахмед Доган е в бургарския затвор

„Аз съм крал, истински крал. Искам съдействието на българските граждани за установяването на кралска институция в България. Искам и парична единица с моя лик“.

Това заяви Октай Енимехмедов в ексклузивно интервю само за Би Ай Ти и предаването „Просто Диков“ от Бургаския затвор, където излежава остатъка от присъдата си заради опита му за покушение над Ахмед Доган.

Той уточни, че е искал да проведе разговора от килията си, за да покаже условията, при които е затворен, както и как се третират затворниците като цяло. По думите му – „по комунистически“.

Енимехмедов твърди, че му е било предлагано да бъде предложен за освобождаване до месец-два, ако откаже интервюто за Сашо Диков, но той не се съгласил.

„Усещах, че докарвайки ме тук, ми готвят покушение“, добави той и разказа, че е бил нападнат от надзирател. По думите му преди това надзирателите са пратили друг затворник при него, който да го провокира да го удари.

„Консултирал съм се с адвокати и съм потърсил помощ от чужди страни за завеждане на дело не срещу биячите ми, а срещу българската държава – за всеки удар по 100 хил. евро“, съобщи Енимехмедов.

На въпрос кое най-много му тежи, той отговори: „Че съм в затвора. Досега можеше най-малкото да съм дипломиран, което е от съществено значение за мен“.

Неговите предложения за български президент са омбудсманът Мая Манолова, или пък попфолк певицата Ася Дойчева (Алисия).

Смята ли Октай да се включи в политическия живот след изтърпяване на наказанието си, какво се е случвало при преместванията му в различни затвори, как гледа на родната и американската политика – вижте целия разговор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране