15.12.2023 | 18:35
Eто кой е арестуваният с подкуп висш служител на спортното министерство!
Синът на олимпийски шампион е арестуваният за 5-цифрения подкуп. Сигналът е подаден от Ариф Маджид

Синът на олимпийския шампион по вдигане на тежести Иван Иванов е задържаното лице с подкуп в Министерството на младежта и спорта, съобщи БТВ. Той също като легендарния си баща се казва Иван Иванов. Иванов-младши бил на длъжност в ММС от около 5 години.

Претърсват се офисите на федерацията по вдигане не тежести.

Както вече стана ясно, в заловения чиновник са открити около 60 хиляди лева, като банкнотите са били предварително белязани.

Припомняме, че България ще домакинства на европейското първенство по вдигане на тежести през 2024 г. – от 12 до 20 февруари в “Арена София”. Шампионатът е и олимпийска квалификация за Игрите в Париж.

“Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции”, това се казва в официалната позиция на Министерството на младежта и спорта по повод задържания служител с подкуп.

По случая работят Софийската градска прокуратура и антикорупционната комисия, чийто шеф Антон Славчев наскоро спечели конкурс именно за тази прокуратура.

Шеф на федерацията по щанги е Ариф Маджид, като най-вероятно той е подал и сигнала до Антикорупционната комисия. От прокуратурата допълниха, че може да бъдат задържани още лица.

Ето какво ще се казва в позицията на ММС:

В отговор на медийни запитвания във връзка със задържането на служител на Министерството на младежта и спорта Ви информираме, че ръководството на ММС оказва пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията.

Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране