13.12.2016 | 9:07
Фалира един от най-големите туроператори у нас
В Министерството на туризма са получени официални уведомления за банкрут от „Алфатур“ АД, „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД

Един от най-големите туроператори в България -„Алфатур“, фалира.  В Министерството на туризма са получени официални уведомления от „Алфатур“ АД, „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД, на основание чл. 105, ал. 1 от Закона за туризма, с които официално уведомяват, че и трите дружества са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност. Те са вписани в Националния туристически регистър и имат действащи застраховки към днешна дата.

„Алфатур“ АД информира, че няма туристи, които в момента се намират зад граница и остават необезпечени вследствие на ситуацията. Всички техни клиенти, които са заплатили пътуване или почивка, следва да предявят иск за плащане към техния застраховател – Застрахователно дружество „Евроинс“ АД, като предоставят всички платежни документи и договори за услуга. „Алфатур“ АД заявява готовност да окаже съдействие на застрахователя.

„Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД декларират, че към днешна дата нямат сключени действащи договори с потребители, които да се покриват от застраховка „Отговорност на туроператора“. Като основни причини за фалита се посочват революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Турция, в резултат на които компанията е загубила основните си дестинации, формиращи 80% от нейния бизнес.
„Алфатур“ беше сред водещите туроператори в България в продажбите на организирани туристически пътувания за дестинации като Турция, Израел, Египет, Тунис, Испания, Португалия, Италия, Малта, Гърция, Дубай.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране