21.02.2017 | 13:56
„Фейсбук“ за Бареков: Бащице, не се отказвай!
Евродепутатът няма да регистрира листи, отказва се от участие в изборите, което породи вълна от коментари

Евродепутатът Николай Бареков съобщи, че няма да регистрира листи в нито един избирателен район от името на новата му партия „Движение Презареди България“, а това породи коментари и подигравки в социалните мрежи. Изказването му дойде малко след като стана ясно, че бившият коалиционен партньор на Бареков „Земеделски народен съюз“, в първата партия на журналиста „България без цензура“, се присъединява към Реформаторския блок.

Решението му идва след като Върховният административен съд (ВАС) указа на ЦИК да регистрира партията му за предстоящите на 26 март избори с името, което сам си избере и участието в тях стана сигурно.

Днес изтича крайният срок, в който партиите трябва да регистрират в Районните избирателни комисии (РИК) листите си за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март 2017 г. 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в предсрочния вот.

Бареков обясни отказа си от участие в изборите в изявление в социалната мрежа „Фейсбук“, в което пише: „Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак. Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка“.

Той добавя: „Армията ми беше ограбена, но макар и сам, продължих да се боря с вятърните мелници. Истина е, че участието ми на тези избори щеше само да повиши интереса към цирка, но нямаше да бъде от полза за обществото“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране