08.04.2016 | 23:18
Фойерверки за една годишнина
Непрекъснат рецидив около Цв. Цв.

8 април е голям ден за българската демокрация, българското МВР, въобще за службите за сигурност по света, които имат един незаменим партньор и приятел от България, роден на тази дата. Властелинът на сигурността, повелителят на синтаксиса, архитектът на гербавото партийно строителство, укротителят на Октопода, унищожителят на гръбнака в безгръбначните, най-добрият приятел на справедливостта, най-добрият приятел на Веселин Маринов, дясната ръка и хипокампусът на ББ – Цветан Цветанов, стана на 51.

Радостта в МИГNews е неописуема. От сутринта гърмят тапи шампанско, в 11 повръщахме, на обяд си биехме жените, в един следобед предлагахме брак на непознати, нататък вече не помним. Ако не ви се вярва, че е било точно така, имате известни основания, но това не отменя буйната радост. Ако това наше поздравление ви се струва абсурдно и леко издевателско, значи не сте чели „молбата“ на ПГ ГЕРБ до председателя на НС Цветан Цветанов да бъде освободен от пленарна дейност за рождения му ден.

Всъщност този документ помрачи с няколко лумена радостта ни в този величествен ден. Съпартийците на Цецерон от парламента или може би някой гениален пиар са автори на това съкровище (виж текста по-долу), което и най-смелият пародист не би могъл да пародира поради изначално пародийната му същност.

Ние тука ката ден с пот на челото съставяме смешки – къде сполучливи, къде недотам. А тези аматьори в хумора изготвят несравнимо по-комични артефакти, полагайки усилия в точно обратната посока! Което само подсилва ефекта – геният, който не съзнава гениалността си, излъчва особена привлекателност и духовна свежест. Но точно в този ден няма да хабим емоции в негативен план, нито пък ще тръгнем да се вайкаме – продължаваме напред, по-точно – Цецо напред и ние след него. Пък, щом няма да става президент – ако ще!

Топлина се разля в душите и телата ни, когато видяхме рожденика по телевизията да обяснява, че в стаята на ГЕРБ го посрещнали със „съответната торта“. А Снежана Дукова заяви, че всички жени от групата го нацелували. Следва „молбата“ до Цецка.

***

До председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева

Уважаема госпожо председател,

Моля да бъдЕ освободен от пленарно заседание и парламентарен контрол на 8 април 2016 г., ПОРАДИ СИСТЕМЕН НЕДОСТИГ НА ВРЕМЕ ЗА БЛИЗКИТЕ НА СЪРЦЕТО МУ ХОРА, поради непрекъснат рецидив на прекомерна ангажираност с проблемите на структурата на партията и парламентарната група, поради летящите му апостолски ангажименти и плътната камара на хорски тегоби и призиви за помощ, под която пребивава нашият ОБИЧАН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ на ПП ГЕРБ – г-н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, по повод тачения от всички нас празник, неговия рожден ден.

С уважение,

ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ПП ГЕРБ

08.04.2016 г.

гр. София

***

Листчето носи резолюция „ДА“ и подписа на председателя на НС Цецка Цачева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране