18.09.2017 | 0:01
Франция предупреди за терор в цяла Европа
Екстремисти ще се целят в жп линии, ще тровят храни и ще палят гори

Националната полиция на Франция предупреди за опасността от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа, както и за планове на екстремисти да организират поредица от горски пожари и отравяне на хранителни продукти, съобщи „Паризиен“. Изданието се позовава на секретен документ на полицията. Докладът от седем страници бил изготвен в началото на септември. „Особено внимание трябва да се обърне на всякаква информация, свързана с проникването или опит за саботаж на линиите за движение на влакове“, цитира изданието документа.

В доклада се казва, че вероятността от терористични актове във Франция „остава много висока“ и следователно френските правоприлагащи органи планират да преразгледат антитерористичния план. Според вестника с оглед на заплахата от нови атаки френската полиция е решила да засили защитата на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти. Генералната дирекция на Националната полиция също припомня заплахата от атаки с автомобили и призовава за „незабавно съобщаване за всяко подозрително поведение“ и „за всякакви кражби на транспортни средства“.

Междувременно вчера самолет на „Бритиш еъруейз“ бе евакуиран на пистата на летище „Шарл де Гол“ в Париж заради заплаха за терористично нападение. Полет BA303 не бил пуснат да излети от парижкото летище за Лондон и след като близо час пътниците изчаквали да бъде решен „технически проблем“, както им било обяснено от екипажа, били евакуирани. Всеки от пасажерите преминал отново щателна проверка за сигурност, ръчният багаж също бил претърсен с помощта на полицейски кучета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране