16.11.2015 | 7:33
Франция удари столицата на „Ислямска държава“(видео)
Ударени са команден център и склад с боеприпаси в района на град Рака на територията на Сирия

Франция започна серия от масирани въздушни удари върху завладените от т.нар. „Ислямска държава“ територии в Сирия, съобщи военното министерство в Париж.  Ударени са над 30 цели, сред които команден и контролен център, тренировъчен лагер и склад с боеприпаси.

Френските изтребители са провели най-мащабната въздушна операция в Сирия досега, твърди министерството. Ударите са били координирани със САЩ. Самолетите са излетели едновременно от Йордания и Обединените арабски емирства, според Ройтерс.

„Първата разрушена цел е команден пост на „Даеш“ (“Ислямска държава“ на арабски, приемано за обидно от джихадистите – б.р.), център за набиране на бойци и депо за боеприпаси. Втората е тренировъчен лагер на джихадистите“, се казва в съобщението на министерството.

Според военните в Париж атаката е срещу „столицата“ на „Ислямска държава“ в Сирия Рака. Участвали са 12 самолета, сред които 10 изтребители. Пуснати са 20 бомби.

Бомбардировките започват два дни след като Париж стана сцена на серия от координирани нападения, при които бяха убити 128 души, а много повече бяха ранени. Отговорност за терористичните действия пое „Ислямска държава“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране