07.02.2018 | 0:01
Френската „черна вдовица“ тровила мъже на Лазурния бряг
22 г. в затвора ще лежи жената, ликвидирала мъжете с лекарства заради богатството им

91-годишният Робер Во внимателно слуша над 6 часа свидетелските показания по процеса срещу „черната вдовица на Ривиерата“, която беше изправена пред Темида по обвинения, че е съблазнявала, ограбвала и убивала богати възрастни мъже. По тази схема Патрисия Дагорн се опитва да ликвидира четирима души, но две от потенциалните й жертви успяват да оцелеят и са основни свидетели на обвинението. Единият от тях е Робер Во, който разказа преживяванията си с Патрисия Дагорн пред съда в Ница. Магистратите осъдиха обвиняемата на 22 години лишаване от свобода, въпреки че прокуратурата настояваше за доживотно наказание.

В другия край на съдебната зала в Ница зад специална бронирана, стъклена преграда е жената, която Во твърди, че го е съблазнила. Той се е влюбил в нея, а тя се опитала да го отрови с валиум, за да се сдобие с цялото му финансово състояние и недвижимо имущество. „Манипулаторка!“, заяви свидетелят пред медиите извън съдебната зала. „Можеше да съм мъртъв заради нея, но не съм. Жив съм. Аз съм победителят. Спечелих.“

57-годишната Дагорн е обвинена, че е отровила двама възрастни мъже на Лазурния бряг, както и че е измамила и упоила Во, а също така и вдовеца Анж Пискота на 82 г. „Тя беше като слънчев лъч през зимата… Когато сте с по-млада жена, знаете, че това няма как да продължи дълго, но пък ще е мазохистично да се откажете да изживеете подобен момент“, споделя още Робер Во. Двамата заживяват заедно в началото на 2012 г., но доста бързо здравословното състояние на Во започва да се влошава заради медикаментите, които Дагорн му давала. Личният лекар на възрастния мъж

го предупредил, че е в опасност

В началото на делото местното издание „Нис матен“ публикува снимка от 2011 г. на подсъдимата, когато е започнала да прелъстява заможни възрастни мъже. Дагорн е застанала на борда на кораб в Кан, с прилепнали по тялото дънки и блуза, „златнокоса и синеока“ – жена, която уплитала жертвите си за няколко дни, а в някои случаи й трябвали само броени часове, за да ги подмами. В съдебната зала обаче Патрисия Дагорн изглежда поне с 10 години по-възрастна, отколкото на фотографията. Косата й е тъмна, носи очила и е с дрехи, с които прилича на учителка.

Всъщност от 5 години тя е зад решетките, след като през 2013 г. е арестувана и осъдена по обвинения в измама и кражба от 87-годишен овдовял пенсиониран учител, който я пуснал да живее в дома му срещу секс. Тогава полицията отново започва разследване на мистериозната смърт от 2011 г. на Мишел Кнефел (60 г.). Той починал в резултат на фатална комбинация между алкохол и валиум. Във вещите на съжителката му Патрисия Дагорн са открити таблетки валиум и лични документи на различни мъже, банкови карти и здравни застраховки. Установено е, че тя е познавала и друг покойник – Франческо Филипоне (85 г.), чийто полуразложен труп е открит през 2011 г. в банята в дома му в луксозно предградие на Кан. Малко преди смъртта му Дагорн осребрила подписан от Филипоне чек на стойност 21 000 евро. Според нея сумата й била дадена като

подарък, за да отвори свой бижутериен магазин

Едва през 2015 г. полицията вече разполага с достатъчно доказателства, за да я обвини в убийството на двама мъже и опит за отравяне „с умисъл“ на други двама представители на силния пол. Под въздействието на лекарствата, които тя им давала, мъжете се съгласявали да й подписват чекове или дори да включат името на Дагорн в завещанията си.

Прокурорът на Ница Жан-Мишел Претр казва, че Патрисия Дагорн, която пристига на Френската Ривиера през 2010 г. от малко градче в западната част на страната, „била изпълнена с емпатия към тези мъже, спечелила доверието им, взела парите им и накрая измислила начин да ги накара да изчезнат“, тъй като вече не са й необходими. Той също я определя като

„манипулаторка и съблазнителка“.

В хода на разследването е установено, че „черната вдовица“ е била бедна и често прекарвала нощите по улиците, а между „любовните“ връзки с богатите пенсионери си общувала и с бездомници.

Патрисия Дагорн отхвърля всичките отправени й обвинения. Един от адвокатите й, Жорж Римонди, също настоява, че е невинна. В съдебната зала той представи клиентката си като „крехка“ жена, която предпочита компанията на по-възрастни мъже.

Има съмнения, че Патрисия Дагорн е успяла да съблазни най-малко 20 мъже на Френската Ривиера в периода между 2011 и 2012 г. Тя се представяла за бизнесдама – бижутер или собственик на пицария – когато се записва в агенция за запознанства с цел брак в Кан. Дагорн изрично посочва за свое желание да бъде свързвана само с по-възрастни мъже. Тъй като няма достатъчно пари, тя често изкарва нощите по улиците.

В съдебната зала беше и бившият съпруг на Дагорн – Люк Карон (71 г.), с когото подсъдимата била доста близка въпреки края на брака им. Той биел често жена си и излежал присъда от 11 г. затвор за домашно насилие. Въпреки че се развеждат през 2005 г., двамата остават приятели и Патрисия Дагорн често споделя с него за завоеванията си на Френската Ривиера. Докато отглежда двамата им синове, Патрисия учи право и е много близо да получи диплома. Познанията си в тази сфера тя използвала, докато поставяла капани на заможни възрастни мъже из Лазурния бряг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране