27.06.2023 | 21:33
Френски журналист разби Джон Кери – не бе ли инвазията в Ирак същата като инвазията в Украйна?
Бившият държавен секретар на САЩ беше шокиран от въпросите на Дариус Рошебин

Специалният пратеник на президента Джо Байдън по климата – Джон Кери, който бе държавен секретар по време на Барак Обама, стана „жертва” на неочаквана журналистическа атака на живо по френската телевизия. По време на интервю с Дариус Рошебин в неделя, той не успя да отговори адекватно на няколко въпроса, свързани със сравнението между настоящата продължаваща война в Украйна и тази в Ирак.

Кери бе изненадан и очевидно неподготвен за „агресивните” въпроси на изпечения журналист и изпадна в оправдателно състояние, когато интервюто излезе извън зададените предварително релси.
Джон Кери опита да прокара обичайните точки от наратива – че Русия е започнала войната без да е провокирана, и че Путин е лош агресор. Но френският журналист веднага го скастри, обвинявайки го в лицемерие.

„Трябва да обвиним Путин за престъпленията, свързани с агресията, разбира се. Но вие, американците, вие направихте същото в Ирак. Държавите от Глобалния Юг питат не би ли следвало да съдим по същия начин и Джордж Буш? Защо той не е обвиняван така”, запита Рошебин.

 

1 коментар

  1. ИванКо каза:

    А къде сме ние в тези два казуса? В първия случай даже подкрепихме агресора с 400 войника и споделяхме обесването ма жертвата на агресията, във втория станахме едни от най големите противници на агресията и едва ли не желаем обесването на агресора вместо обесването на жертвата. Какви ли изводи би си направил някой външен наблюдател и що за стока сме?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране