18.06.2015 | 1:28
Футболистка от Корея подозирана, че е мъж
И преди две години полът на Парк Юн Сьон е бил подлаган на съмнение

Капитанката на националния отбор на Южна Корея по футбол Парк Юн Сьон, която в момента се изявява на световното първенство за жени в Канада, вероятно може да се окаже мъж, коментира испанският вестник El Mundo Deportivo. Изданието дори направо заявява, че 28-годишната Парк е едва ли не най-страшното оръжие на корейския отбор, който води борба в една група с представителките на Пиренейския полуостров.

Отбелязва се, че нетипичните, по испанското мнение, физически данни на корейката (ръст 182 см, тегло 74 кг) и силовите й маниери на игра се явяват достатъчно основание тя да бъде изпратена на тест за установяване на пола.

Впрочем, към Парк и в миналото са били предявявани претенции за сексуалната й принадлежност. През 2013 година шест от отборите, участващи в първенството на Южна Корея, бяха поставили искането тя да бъде подложена на секс тест, но получиха отказ. Аргументът беше, че момичето успешно е преминало анализите още когато е било 15-годишно.

В груповата фаза на световното първенство за жени в Канада корейките загубиха от отбора на Бразилия с 0:2 и записаха равенство с тима на Коста Рика – 2:2. Мачът с испанките трябваше да се играе късно снощи българско време.

Описвайки случая с Парк, испанските медии припомнят, че преди време на тестовете за установяване на пола се провалиха четири от състезателките в националния отбор на Иран по футбол. При проверката те се оказаха мъже, които очаквали операция по смяна на пола.

Независимо от строгите правила на исляма, на състезателите било разрешено да продължат изявите си в тима на страната си, но едва след като претърпят изцяло планираната трансформация.

Половите машинации са силно разпространени в спорта. И то най-вече когато мъже се представят за жени, за да получат физическо преимущество пред конкуренцията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране