31.08.2017 | 11:45
Габриел обяви серия от софри и банкети за борба с фалшивите новини
До момента цялата работа на ЕС е такава - харчи пари за охолен живот на чиновници, и резултати няма в нищо

Новоизлюпената еврокомисарка по дигаталните въпроси Мария Гаргамел (името масово се сменя из Фейсбук като признак на това, че народът я приема за фалшива българка), обяви програмата си за управление. В нея има две основни точки. Първата е борба с фалшивите новини, а втората-изграждане на суперкомпютърна мощ в ЕС. По отношение на „фейковете“ станаха ясни и конкретните действия.

Изданието EUObserver съобщи следното: „Тя ще започне публични консултации, след които ще бъде организирана и експертна група. Важно е всички да работим заедно: изследователите, медиите и институциите. Следващите два-три месеца ще са особено важни в това отношение, заяви Габриел.“

На по-прост език, г-жа Гаргамел обявява серия от представителни мероприятия – командировки, коктейли, семинари и пр., т.е. всичко онова, дето народът нарича „софри и банкети“. Десетки бюрократи от целия съюз ще скитат напред-назад, и ще се угояват за сметка на съюза, докато умуват как да преборят новинарите, дето съобщават за това им угояване, и за други подобни политики на съюза. Фактически, до момента цялата работа на ЕС е такава – харчи пари за охолен живот на чиновници, и резултати няма в нищо. Т.е. въпросните издания могат да са напълно спокойни за бъдещето си.

Още по-интересни са концепциите на комисарката за възвръщане на супер-компютърната мощ на ЕС. Тя планира да инвестира в мощен супер-компютър, с който да влезем поне в Топ 10 на света. Подобна машина би струвала стотици милиони евро, може да мине и 1 милиард. Обикновено се купува за нещо, за което ще се ползва, а не по принцип за да има такава мощ някъде. В ЕС, в който не без заслугата на еврократите, високите технологии са в упадък, логично няма подобни компютри. Има в Китай най-много, където хай-текът е във възход. Така със софри и компютри без предназначение, г-жа Гаргамел планира да ознаменува началото на величественото си комисарство.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране