28.06.2018 | 17:08
Гаф! ДПС се заяде с патриотите…със старо разследване на Ахчиева

Комичен гаф сътвори ДПС, след като днес настоя за създаване на анкетна комисия, която да разследва как 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство. Движението обаче се позова на старо разследване на БНТ.

За случая с издирваните лица, получили българско гражданство, разказа в свое разследване Валя Ахчиева, което беше излъчено в ефира на БНТ през февруари месец 2017 г. Тогава новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова обяви, че няма да подписва укази за придобиване на българско гражданство от чужди граждани, докато специална комисия от експерти не потвърди истинността на представените документи за български произход на молителите.

„Смятаме, че темата има много широко обществено значение. Също за стратегическата цел, която сме си поставили като държава, да влезем Шенген“, посочи Йордан Цонев-Ментата. Той каза още, че в разследването се говори за замесени най-малко един министър и един вицепремиер от националистическите партии. Българският парламент трябва да се опита да изчисти това петно, което е лепнато на нашата държава, добави Цонев.

Той уточни, че правилникът изисква най-малко 48 депутати да поискат такава комисия, затова ДПС ще търси подкрепа най-напред от БСП, а после, ако се налага, от ГЕРБ. Волен Сидеров коментира искането на ДПС, като заяви, че ако някой е корумпиран, трябва да си понесе отговорността.

Според наши източници гафът е сътворен от Ментата и оперирана мургавелка  от групата на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране