18.12.2015 | 10:47
Гейскандалът в СУ: Данните са верни!
Факултетният съвет на ЮФ прие всички факти от студенти за Чавдар Стоянов
Чавдар Стоянов

Съветът на Юридическият факултет прие, че всички факти, изнесени от студентите за асистента Чавдар Стоянов, са истина. За повечето от изтъкнатите факти се знаеше преди. Много е важно, че студентите излязоха с имената си и лицата си и това даде възможност на факултета да реагира. Това заяви по bTV преподавателят в Юридическия факултет на Софийския университет доц. Атанас Семов.

Гейскандалът гръмна преди два дни, както „Всеки ден“ информира. Твърдеше се, че асистентът Чавдар Стоянов е правил сексуални намеци и е отправял директни покани към студенти, като им е писал есемеси и е карал младеж, който не се справил с упражненията, да прави лицеви опори без тениска.

Студенти свидетелстват с лицата и имената си. Направена е подписка, Факултетният съвет е бил свикан спешно по случая.

„Съчувствам на майката на това момче, тя ни е колежка. То е едно объркано и проблемно момче, дете на сбърканата ни демокрация, и е пример за това докъде може да се стигне при усещането за безнаказаност и липса на правила. Тези човешки драми са нетипични за университета. В Юридическия факултет лекции четат много авторитетни хора и това не е лицето на нашия факултет“, коментира Семов.

Доцентът допълни: Бяхме чували преди за доста неща, за охраната на Стоянов знаем – това се вижда по коридорите. Много важно е, че Юридическият факултет трябва да дава пример за бързо решаване на подобни проблеми. Ректорът ще има последната дума в началото на идната година да реши дали да уволни дисциплинарно Стоянов, но смятам, че няма да има различно мнение от Факултетния съвет.

Асистентите на Юридическия факултет са блестящи хора, а Чавдар Стоянов беше едно изключение, коментира още Атанас Семов.

Проблеми с Чавдар Стоянов е имало с всеки курс, коментира студентката Даяна Василчина. Нейна колежка цитира есемеси на преподавателя до нейни състуденти – момчета. Стоянов писал съобщения от типа на: „Когато си свободен, звънни ми за кафе“.

Самият Чавдар Стоянов, който вчера участва в сутрешния блок на телевизията, обяви, че зад атаките срещу него стои декана, и отрече да е писал на студентите и да ги е карал да правят лицеви опори без тениски, нито пък „челни стойки“.

Звънеше и ни заплашваше, че ако не подкрепим подписка за него, ще има сеч, споделя в ефир студентът Богдан Кирилов. Според студентите асистентът влизал с въоръжена охрана в университета и обяснявал, че е заради заплахи срещу него и баща му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране