29.10.2017 | 15:22
ГЕРБ: БСП е дивашка опозиция!
Партията на Бойко Борисов ще прави регистър на фалшивите новини на социалистите

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод вчерашната заявка на лидера на БСП Корнелия Нинова, че със съпартийците й ще инициират вот на недоверие на кабинета на тема корупция.

Цветанов заяви, че от БСП се опитват да се изявяват като алтернатива, но е трудно да бъдат такава на настоящото управление. Зам.-председателят на ГЕРБ обяви, че след проведените избори управляващите изпълняват програмата си. По думите му левицата се превръща в дивашка опозиция, а не конструктивна. “БСП няма да бъдат алтернатива на избори с това си поведение, защото искат да рушат. Те имат своята история на загуби от създаването на ГЕРБ”, заяви Цветанов. Той категорично заяви, че от ГЕРБ никога не са искали да правят коалиция с БСП и няма и да поискат.

Относно критиките на социалистите, че правителството няма приоритети за председателството на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова отвърна, че това е поредната лъжа на опозицията. “Опитът на политически партии на конгреса да произвеждат фалшиви новини е грозен и недостоен”, каза Павлова и допълни, че българското председателсво трябва да е надпартийна тема.

ГЕРБ прави регистър на фалшивите новини произведени от БСП, стана ясно също така след заседание на Изпълнителната комисия на партията, която се събра по повод вчерашния конгрес на БСП. Цветанов обяви, че за БСП алтернативата на управление е да пускат фалшиви новини и да правят интриги. От управляващата партия припомниха на Корнелия Нинова, която заяви на конгреса, че ще се бори с корупцията, че като премиер Сергей Станишев я е уволнил като зам.-министър заради точно заради корупция. Като друга фалшива новина от ГЕРБ определиха това, че преди година опозицията е повтаряла, че ще ни отнемат Председателството на Съвета на ЕС. Като лъжа бе определено и това, че ще има и режим на тока, което било казано през лятото от енергийните експерти на левицата. Друга измислица, по думите на Томислав Дончев, е натискът върху БСП от страна на ГЕРБ за коалиция.  От своя страна Цветан Цветанов заяви, че опозицията се опитва да си прави черен пиар на гърбат на ГЕБР и , че „с подобно говорене на г- Корнелия Нинова и нейният отбор не допринасят за нищо добро“. „Когато не можеш да овладееш своята партия, когато нямаш подкрепата от своята партия, когато съответните съмишленици започват да напускат тази партия заради лидера, не смятам, че трябва да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която е спечелила изборите“, каза Цветанов и допълни, че БСП искат да върнат феодалното робство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране