09.02.2017 | 15:22
ГЕРБ: БСП влита на червена метла във властта, ръката й държи НДСВ
60 процента от назначените губернатори били свързани със социалистите

БСП влита на червена метла във властта, а ръката й държи НДСВ, обвиниха от ГЕРБ, които свикаха нарочна пресконференция и закачиха портретите на областните управители, назначени от служебния премиер.

Докато за всеки от тях политологът Антон Тодоров разясняваше как точно е бил свързан с БСП и НДСВ, бившият депутат от ГЕРБ Георг Георгиев пишеше над лицата им с червен маркер БСП и подчертаваше с червено бившите им постове като „червена номенклатура“.

Кой прави кастинга на областните, попита още политологът Тодоров, който разясняваше миналото на всеки един от новоназначените областни управители. Сред тях цитира местния бивш лидер на БСП Валери Сарандев, Валери Симеонов – областен на Търговище, общинския председател на БСП-Челопеч София Торолова, която оглави София-област. Пенка Николова, която е назначена за губернатор на Ловеч, пък била протеже на бившия червен кмет като негов заместник.

Според Димитър Главчев пък имало ренесанс на формулата 3-5-8 от времето на Тройната коалиция. Към смяната на областните Главчев добави и „едно много знаково назначение в АПИ на човек, част от емблематичната афера Батко и Братко“. Това била „червената метла, държана от ръката на НДСВ“, заключи членът на ръководството на ГЕРБ. Той обаче постави по-важния въпрос за него  – откъде идвало горивото и вдъхновението за тези назначение и докъде щели да се прострат.

„Не е честно политически да правиш назначения преди избори. Вижда се с невъоръжено око от самолет. Дано да го види и този, който използва самолет, макар и на много голяма височина“, допълни Главчев по адрес на президента Румен Радев, като обобщи, че той сигурно е бил подведен.

Бившият съветник на Румяна Бъчварова – Тома Биков, пък уточни, че тъй като нямали карти за достъп до Министерския съвет, задавали въпросите на служебния премиер Огнян Герджиков през медиите. Партийната номенклатура нахлувала като Троянски кон на БСП, възмущават се бившите управляващи, чиито областни управители вчера бяха сменени от служебния кабинет. Тома Биков призна, че всичките 14 сменени губернатори са свързани с ГЕРБ, но тяхното правителство е дошло след избори.

Кой носи папките с назначенията на служебния премиер, попита още Георгиев.

Главчев пък призна, че се притесняват от манипулация на изборите. Имаме опасения, че може да се повтори аферата Костинброд, заключи той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране