19.11.2016 | 18:23
ГЕРБ и БСП могат да управляват заедно
Парите от Европа отидоха в ръцете на тесен кръг олигархични корпоративни фирми, казва депутатът

„Съвместно управление между ГЕРБ и БСП не е добро решение за държавата, но не е изключено в един момент, такъв ход да бъде направен“.  Това заяви пред радио „Фокус“-Пловдив депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев. Според него решението е в ръцете на политиците, но не трябва да се забравя, че в България всичко е възможно.

Андреев смята, че България може да влезе в спирала на нестабилност в резултат на политическата криза, която се създаде от изхода на президентските избори. „Надявам се, че политическите партии ще превъзмогнат своите тясно партийни интересни и ще намерят някакво приемливо за повечето български граждани решение“, допълни той.

Изборите показали, че в България има много силна протестна вълна, разсъждава Андреев. И признава, че огромният финансов ресурс от Европейския съюз и парите, които българската държава е заделяла през годините за инфраструктурни проекти, са отишли в един малък кръг олигархични корпоративни фирми. „Хората загубиха надежда и чувството, че в България може да има справедливост и справедливо разпределение на обществения ресурс. Имаше постижения в съдебната реформа, но хората не бяха убедени, че това е максимумът, който ще даде тласък на една модерна, истинска и справедлива съдебна система. Да не говорим за неуспехите в областта на законодателството, свързано с дребния и средния бизнес“, добави депутатът от ГЕРБ.

И припомни, че законодателството в голяма степен обслужва корпоративни интереси.“Дребният и средният бизнес така и не почувстваха облекчение на своята дейност. Напротив. Имам чувството, че много малки и средни фирми карат на ръба на възможностите си“, допълни Андреев. Той сравни поведението на Бойко Борисов, след загуба на президентските избори, с това на Иван Костов през 2001 г., когато НДСВ спечели убедително парламентарните избори. Според Андреев не трябва да се драматизира неуспехът, тъй като в политиката е като във футбола – и най-силният отбор може да допусне загуба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране