06.03.2019 | 16:12
ГЕРБ и ДПС с поредна сделка в парламента
Сделката е: "Ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП, а вие ни опрощавате задълженията към мюфтийството"

ГЕРБ и ДПС отново направиха сделка в парламента. Цената на гласовете на ДПС срещу президентското вето ще са гласовете на ГЕРБ в подкрепа на Закона за вероизповеданията, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В петък предстои гласуване на промените в Закона, с които ще се опростят задължения на Главното Мюфтийство към държавата.
Сделката е: “Ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП, а вие ни опрощавате задълженията към мюфтийството”. Нинова коментира, че това е още едно доказателство за правотата в намеренията и поведението на БСП да стои извън това статукво и това задкулисие. Не можем да бъдем част от това задкулисие. На това статукво и това задкулисие има алтернатива – ние сме тази алтернатива, категорична бе Корнелия Нинова.

Благодаря на организации, партии и хора, които застават до нас в една принципна и надпартийна битка, каза още лидерът на БСП. Тази битка, припомни тя, е срещу модела на прехода, срещу договорките за партийни интереси, насочени срещу народните и обществени такива. Затова сме отвън, както виждате всеки ден те ни дават доказателства, че сме прави, когато сме напуснали това статукво. Нашата цел е промяната и на статуквото и на модела. Така че ще продължим по този начин, обясни още лидерът на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране