21.11.2016 | 20:41
ГЕРБ окопава свои хора в бордовете
Някой ловко се опитва да мишкува, претарашвайки бордове на държавни фирми, алармираха от БСП

В редица държавни фирми се извършва подмяна на членове на бордовете, махат се лица от реформаторите и се заместват с такива от ГЕРБ. За това алармира депутатът от БСП Манол Генов. Сред фирмите са ВМЗ Сопот, НИТИ Казанлък и „Елби булгарикум“. Генов разказва, че във Вазовските машиностроителни заводи има назначен още един изпълнителен директор, който също ще е член на борда на ВМЗ и който е председател на временното ръководство на ГЕРБ в Сопот.

Генов обяви, че дните на кабинета на ГЕРБ и коалиция са преброени. „Правителството на ГЕРБ вече работи в режим на оставка, но в същите тези преброени дни обаче някой ловко се опитва да мишкува, претарашвайки бордове на държавни фирми“, каза депутатът.

„Докога и какво ще прави кабинетът е тяхна работа, на ГЕРБ и партньорите им. Ясно е, че нито МВР министърът Румяна Бъчварова ще си признае тоталния провал в МВР реформата и сигурността на границите ни, нито здравният й колега Петър Москов ще си посипе главата с пепел заради грандиозния скандал с далаверата по ваксините. За образование, отбрана, правосъдие – няма време да говорим, толкова са много провалите им.“, заяви народният представител от левицата.

Депутатът обяви, че Борисов е предпочел да се държи като мащехата на Снежанка, счупила огледалото, защото не била най-красивата. По думите му работа на Борисов е да анализира логиката в това да обвържеш президентските избори със здравето на правителството, при това на средата на мандата и на прага за приемане на Бюджет 2017. „Негова работа е и колко ще му вдигнат температурата партньорите му в правителството, задето не подкрепили кандидатурата на ГЕРБ на балотажа за президент, но това не му дава право да мишкува в  държавните предприятия, сменяйки назначените представители от участващите в ръководството на държавата партии“, категоричен е Генов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране