30.11.2016 | 16:34
ГЕРБ се отказа да подкрепя кабинет в този парламент
Причината е одобрението на БСП да се вдигнат минималните пенсии

ГЕРБ няма да подкрепи ново правителство в рамките на настоящия парламент, обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов след заседание на групата. Вчера премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че партията му би подкрепила правителство на ПФ и РБ и това стана след заседание на съвета по сигурността при президента.

Депутатите на Борисов обаче се събраха да обсъдят какво да бъде поведението на ГЕРБ, след като социалистите подкрепиха в пленарната зала предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия от 2017 г. да бъде 300 лв. Предложението не мина, но според депутатите от ГЕРБ показва затопляне на отношенията между патриотите, които дадоха да се разбере, че ще се опитат да напряват кабинет, и БСП. „Не може да заложим принципите, които има ГЕРБ, и да се съобразяваме с политики, които не съответстват с цялостния модел на държавата“, обясни сегашното поведение на партията Цветанов. Премиерът бил информиран за решението, което било окончателно.

„Смятаме, че най-правилният избор е да вървим към предсрочни парламентарни избори, за да може действително да създадем условията и средата, в която може да чертаем политики и да не се отклоняваме от това, което декларирахме преди две години, приемайки управлението на страната“, обясни Цветанов. И допълни: „Един парламент не може да бъде полезен за обществото, ако реализираме или залитаме в популистки решения, които няма по никакъв начин да дадат решения за наслагваните проблеми във времето. Това, което ще направим, е да не участваме във формирането на кабинет в 43-тия парламент”, коментира Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране