08.11.2016 | 15:14
ГЕРБ започна тотална атака срещу ген. Радев
В очернянето на кандидат-президента са включени депутати, министри, управляващи реформатори и самата Цецка Цачева

Министри, депутати и самият кандидат-президент на ГЕРБ Цецка Цачева поведоха безпрецедентна кампания срещу опонента й на балотажа на 13 ноември Румен Радев.

Участници в изпълнителната власт и управляващата коалиция обвиниха бившия ръководител на Военновъздушните сили във всевъзможни грехове, включително желание за напускане на ЕС и НАТО, както и нереалистични обещания за вдигане на пенсиите в България.

Ето и някои от най-острите атаки срещу Радев, за онагледяване на мащаба на мобилизацията в подкрепа на Цачева:

Цецка Цачева: „В неговата риторика има думи за преразглеждане на членството на НАТО, на ЕС. Ако каузата на живота ти е да модернизираш армията, защо се пенсионираш точно като стартира?“.

Цецка Цачева: „Изоставаме заради популизма. Едно говорене, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да е президент. От щаба ме критикуваха, че съм се затворила само в компетенциите на държавния глава. Но няма как да е друго. Защото няма как да обещая, че пенсията ще стане 300 лева, когато на границата дойде семейство, ще срещне отпор с жива сила“.

Петър Москов, министър на здравеопазването: „Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин. Изборът на Румен Радев за президент ще бъде краят на мача за евроатлантическата ориентация на България”.

Даниел Митов, министър на външните работи: За Румен Радев суверенитетът на една държава не означава нищо. Предупреждавам ви, ще си изберем втори Първанов.

Николай Ненчев, военен министър: „През последната година Радев имаше доста безотговорни действия, които много силно ме безпокоят. Той отказа да спази решение на Народното събрание и решение на НАТО, което ме накара да се замисля дали въобще има намерение да спазва законодателството”.

– О.р. генерал майор Съби Събев, вицепрезидент на РБ: „ Поведението на Румен Радев е доста фрапантно за един висш военен и не е типично за нито една страна-членка на НАТО”.

Цвета Караянчева, ГЕРБ: „България е изправена пред катастрофа, ако на балотажа спечели Румен Радев”.

2 коментара

  1. българин каза:

    Искаме президент, с който да се гордеем, когато представлява България по света, а не да се срамуваме.Не да раболепничи и угодливо да се хили, а да бъде достоен държавен глава на България – хубава, лоша, нашата Родина.

  2. БОРУН каза:

    Така наречените „патриотари“ Каракачановци, Симеоновци, Воленнотевци, реформатори Караджовци, Андреевци, Марешлевци крайно време е да кажат с кого са. С ердоган-гюленовците от Анадола и българските еничери ибрикчии и техните „началници“ или със защитници на народните интереси от посегателствата върху България!!!! НАПРЕД ГЕНЕРАЛЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране