10.12.2021 | 10:35
Гергов ще присвои Пловдивския панаир чрез скрита приватизация
Днес Общинският съвет във Варна ще гласува апорт на 29% от панаира в дружество на пловдивския бизнесмен

„Само след часове Георги Гергов ще придобие пълен контрол над Пловдивски панаир, напук на държавата и парламента“ написа в края на вчерашния парламентарен ден депутатът  от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Той сподели в своята страница във Фейсбук, че днес Общинският съвет във Варна ще гласува апорт на 29% от панаира в дружество на Гергов. Мирчев обясни на последователите си, че в парламентарния блиц контрол вчера е отправил въпрос към премиера Янев за мерките, които държавата ще предприеме, за да бъде предотвратена скритата приватизация на Пловдивски панаир и съобщи, че Община Варна е получила 16 млн. акции на панаира безвъзмездно през 2016 г., за да си откупи „дупката“ в центъра на града.

По-нататък припомня, че това не се е случило и през 2017 г. ОС е гласувал да върне акциите на държавата. Въпреки това четири години по-късно акциите все още са притежание на община Варна, която смята да даде чрез тях пълен контрол на Гергов над Пловдивски панаир и да обезсили държавата.

Усилията ни (в парламента, както и на общинските ни съветници в Пловдив и Варна) ще бъдат в посока предотвратяване на скритата приватизация на панаира“ – заявява в заключение Мирчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране